Botez David Cristian

octombrie 13th, 2017 Postat de Botez Nu sunt comentarii

Caci, cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat” -Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel 3:27
Vrem prin acest articol sa va vorbim putin despre importanta religioasa a botezului, atat cat putem noi sa o facem. Botezul nu trebuie privit ca pe un eveniment monden care trebuie bifat in agenda cu lucruri de facut a unei familii, ci el are o puternica semnificatie spirituala.Botezul este Intaia dintre Tainele Sfintei Biserici, fiind calea de acces in Sfanta Biserica a lui Hristos. Acesta semnifica inceputul unei vieti noi de crestin si certfifica iertarea pacatului stramosesc. In biserica ortodoxa, botezul se infaptuieste prin afundare de trei ori in apa sfintita in prealabil si prin rostirea unor anumite rugaciuni.
Dar Sfanta Taina a Botezului nu este singura infaptuita in aceasta zi speciala din viata pruncului, a parintilor si a nasilor. Dupa Botez are loc Mirungerea, adica ungerea cu Sfantul Mir prin care cel botezat primeste darul Duhului Sfant. Ne aducem aminte ca la botezul Mantuitorului in apa Iordanului, Duhul Sfant s-a aratat sub forma de porumbel, iar in ziua Rusaliilor, Acesta s-a pogorat asupra ucenicilor sub forma de limbi de foc.
O alta Taina care se savarseste in aceasta zi este Sfanta Impartasanie, (Euharistie) cu insusi Trupul si Sangele Mantuitorului, prin care se garanteaza micutului crestin iertarea pe viitor a pacatelor si viata vesnica.
Cum cel crestinat nu are posibilitatea sa marturiseasca juramantul de credinta, aceasta misiune le revine nasilor, care isi asuma, astfel, rolul de parinti spirituali. Tot nasii sunt si cei care se ingrijesc de aducerea unei lumanari din ceara curata, aprinderea careia semnifica luminarea celui botezat.
In continuare, va prezentam cateva momente surprinse de echipa noastra in timpul crestinarii micutului David-Cristian.

 

Cu drag,
Art of Shooting.

 

Taguri: , , , , , , , ,

Nu sunt comentarii

Adauga un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.Acesta este un camp obligatoriu!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>